Белият дом отказа сътрудничество за разследването срещу Тръмп

07:20, 09 окт 19 / Свят 25 1824 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Белият дом официално отказа на Конгреса на САЩ да сътрудничи за проверката на Доналд Тръмп, започната от депутатите. В писмо, изпратено до лидерите на Демократическата партия в Конгреса от президентството казват, че разследването е "безпочвено" и "невалидно според конституцията", предаде БГНЕС.

Три комисии на Камарата на представителите разследват действията на президента Тръмп. Те проверяват дали трябва да бъде активирана процедура за свалянето му от поста, заради незаконни действия.

Порошенко поискал оставката на бившия главен прокурор на Украйна по молба на Байдън

Подозренията са, че Тръмп е опитал да използва държавна помощ за Украйна като разменна монета, за да накара украинците да разследват основния му политически опонент Джо Байдън.

Писмото беше изпратено часове, след като Белия дом забрани на посланика на САЩ в Европейския съюз да даде показания пред разследващите. То е адресирано до лидерката на демократите в долната камара на Конгреса Нанси Пелоси и председателите на трите парламентарни комисии, които провеждат разследването.

Доналд Тръмп поискал и Китай да проверява Джо Байдън

Писмото, подписано от юридическия съветник на Белия дом, казва, че "демократите се опитват да подменят резултата от изборите от 2016 г.", както и че "президентът Тръмп няма да участва в партийното и неконституционно разследване".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама