"Маркет Линкс": Кандидатът на ДПС в Кърджали получава 51% подкрепа

09:30, 09 окт 19 25 2939 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

42% от хората в Кърджали заявяват, че ще гласуват на предстоящите местни избори на 27 октомври. 44% са отговорили, че е по-вероятно да гласуват, а 8% е по-вероятно да не гласуват.  Това сочат данните от проучване на „Маркет Линкс” по поръчка на bTV. То е проведено сред 362 пълнолетни лица в периода 26 септември - 2 октомври по метода на прякото лично интервю.

Кандидатът на ДПС Хасан Азис получава 51% подкрепа. Кандидатът на ГЕРБ Никола Чанев е на второ място с 20% подкрепа. Трети е Милко Багдасаров от БСП с 12% подкрепа.

10% не знаят за кого да гласуват, а 5% заявяват, че няма да гласуват.

„В Кърджали имаме един феномен, който не е често срещан в България. Там Хасан Азис кандидатства за пети мандат. Това е един от най-стабилните електорални резултати през годините. Той ще разчита отново на тези около 18 000 гласа, които получава на последните избори. Много вероятно е да спечели кметското място още на първия тур”, коментира социологът от „Маркет Линкс” Добромир Живков.

Относно нагласите за общинския съвет, отново първи са ДПС с 55% подкрепа. Втори са ГЕРБ с 19%, а трети БСП с 11% подкрепа. Като цяло картината ще бъде същата като тази на изборите през 2015 г, заключи социологът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама