Кой е хан Крум и кой Гогол в парламента?

10:40, 09 окт 19 / Политика 25 2048 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Над час депутатите разискваха в кои случаи да няма съкратеното съдебно следствие. В крайна сметка мина предложението на ГЕРБ- институтът да не се прилага при умишлено убийство. 

Без съкратено следствие за тежки убийства

В дебата за промяна на Наказателно- процесуалния кодекс чухме сравнения с българския владетел хан Крум (бел. ред. създава първите писани закони) и руския писател Николай Гогол (бел. ред. автор на комедията „Ревизор“).

С хрумката започна депутатът от ВМРО Емил Димитров- Ревизоро, отговор последва от депутата от левицата Крум Зарков, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

Емил Димитров каза: „Вие сте Крум Зарков, не сте хан Крум. Да въвеждаме старо законодателство- око за око, зъб за зъб, зъб за чене, белим нокти до лакът, режем глави до кръста, е нещо, което е в миналото“.

Крум Зарков отговори: „Уважаеми, г-н Димитров, вие сте Ревизор, но стилът ви е далеч от Гогол“.

Димитров изтъкна, че Зарков не е присъствал на вчерашното заседание на правна комисия. Затова не бил чул цитираната статистика, че само 1 е случаят, в който е използвано съкратено съдебно следствие за тежка телесна повреда, но не е ясно дали е имало намаление на присъдата. „Статистиката е нещо като банските- показва почти всичко, но скрива най- важното“, коментира той.

Според Зарков разбирането на Димитров и начина, по който чете статистиката показват- че няма представа от нещата, за които говори и от позицията на парламентарната му група. „Не знам вчера на комисия колко сте били и какво сте си говорили“, каза още той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама