Фандъкова: Изграждаме 2 нови училища и 2 детски градини в район „Студентски“

12:09, 09 окт 19 25 1363 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Планираме да изградим две нови училища на територията на район „Студентски“. Едно в кв. „Малинова долина“ и едно в Студентски град“, каза кандидатът за кмет на София Йорданка Фандъкова на среща с учители, лекари и медицински специалисти от район „Студентски“.

„Изграждаме още две нови сгради на детски градини и санираме сградите на 55 СУ „Петко Каравелов“ и 8 СУ „Васил Левски“. Дворовете на училищата също ще бъдат реновирани и с нови спортни площадки“, каза Фандъкова, съобщиха от партията.

Кандидатът за районен кмет Димитър Дилчев работи заедно с висшите училища за обособяването на студентски кампуси с контролиран достъп и обособяване на места за отдих, обучение и спорт на студентите. През следващата есен ще бъде реализиран първият студентски кампус.

За мен е изключително важна подкрепата за учителите и медицинските сестри, които работят в училищата и детски градини. Преди три години се преборихме да започне най-знаковата и мащабна реформата в образованието именно с инвестициите в хората. Повишението на учителските заплати е гарантирано в бюджета на държавата“, каза Фандъкова.

„Длъжници сме на медицинските сестри, които работят заедно с учителите и помощник-възпитателите в училищата и детските ясли. Подписах споразумение със КНСБ и поех ангажимент да достигнем договорените суми в колективния трудов договор“, обясни Фандъкова.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама