СЕМ ще подаде оставка, ако Костов се окаже невинен

12:13, 09 окт 19 / Общество 25 2218 Даяна Дюлгерова
1

СЕМ ще подаде оставка, ако Костов се окаже невинен. Това обяви един от членовете на регулатора – Бетина Жотева, след като бе взето решение за започване на процедура по предсрочно прекратяване на мандата на генералния директор на БНР.

Бетина Жотева заяви, че за да бъде отстранен Костов, трябва да има груби или системни нарушения. „Имаме само едно нарушение, за което сме наложили две наказания, които още не са влезли в сила. Костов има право да ги обжалва до края на деня“, поясни Жотева. Според нея и след Костов в радиото ще остане напрежение, защото много хора го подкрепят. Жотева е на мнение, че разследващите органи трябва да се произнесат, преди да се вземе решение за отстраняване на Костов. Ако се окаже, че генералният директор няма вина за заглушаването на програма „Хоризонт“ на 13 септември, СЕМ ще подаде оставка.

Редколегията на "Христо Ботев" също поиска оставката на Светослав Костов

От своя страна председателят на медийния регулатор София Владимирова също отбеляза, че ако обвиненията срещу генералния директор паднат, СЕМ ще понесе отговорност. „Ако това стане факт всеки от нас ще понесе отговорност, но това засега не е факт“, посочи тя. Владимирова категорично отрече да има политически натиск върху решенията на СЕМ.

Относно фалшивата новина за втори „саботаж“ в БНР, тя заяви, че не става дума за никакъв саботаж, техническата профилактика е щяла да се извърши по график.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 227 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.