Отложиха наредбата за горивата

12:01, 09 окт 19 / Политика 25 365 Биляна Иванова
1

Парламентът удължи срока за влизане в сила на наредбата за регистрация по Закона за горивата с още 3 месеца, предаде репортер на ТОПНОВИНИ. Преди предложението на лидера на НФСБ Валери Симеонов за отлагане, новите правила трябваше да действат от 25 октомври. Сега срокът е януари догодина. 

Промените в закона бяха приети в края на миналата година, но реално не работеха. Това е второто отлагане на наредбата, след първото с 6 месеца. 

Днешното решение на депутатите отговори на настояването на дребните търговци на горива и превозвачи, които  излязоха на мълчаливо бдение пред парламента. 

Депутатът от ВМРО Емил Димитров- Ревизоро, който беше в основата на промените в закона, попита: „Какво искаме да направим с това предложение- да имаме закон, но той да не важи за всички, които продават нелегално неясни по произход горива“. Той припомни, че всички искания на газовици, петролни дейци и земеделци, поставени пред премиера, са изпълнени. 

По думите му от 15 хил. обекта, които трябва да се регистрират по закона, са го направили само 260. „Не им трябват още 3 месеца, те никога няма да се регистрират“, заяви Димитров.

Валери Симеонов обяви, че вече има подготвени нови промени в Закона за горивата, който според него сега е „отвсякъде лобистки и драконовски“. „Имам уверението на министър Караниколов, че всички гледища и становища са взети предвид. Има постигнат консенсус по законопроекта“, заяви той и допълни, че днес Министерски съвет трябва да го приеме.

Симеонов обясни, че причината да поиска отлагане на наредбата е „изборната ваканция“, която няма да позволи новите изменения, които се подготвят, да се приемат.

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани