Делчев: Само последната година на Фандъкова ще ни струва над 4 млн.

14:00, 09 окт 19 / ИЗБОРИ 2019 25 262 Topnovini
1

"Само последната година управление на Йорданка Фандъкова и ГЕРБ в София ще ни струват  над 4 млн. лева заради глоби, които ще се платят не от нея или Борисов, а от всички данъкоплатци в столицата", коментира Димитър Делчев, водач на листата на коалицията  „Движение България на гражданите“ (ДБГ, ЗНС, НДСВ и Път на младите), по повод заведени дела срещу Столична община.

В сряда ВАС потвърди глобата на Столична община за това, че е провела обществена поръчка, която не е по правилата и е дискриминирала участници. "Накрая се оказва, че властта е дала десетки милиони на близки фирми, за да ремонтират 26 училища и детски градини. Резултатът е, че всички граждани ще платят 1,7 млн лева глоба на МРРБ", посочи Делчев.

"Има още няколко поръчки, заради които се очаква Столична община да плаща глоби, а общата стойност е над 4 млн. лева", добави той.

"Напрактика вместо да се изгради канализация в Панчарево или детска градина в "Манастирски ливади" например, парите на данъколатците ще отидат за глоби заради лошо управления", заяви още Делчев.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани