Прокуратурата повдига обвинения на „ало” измамниците от Ветово

08:35, 10 окт 19 25 2472 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Очаква се спецпрокурата да реши на кои от задържаните "ало" измамници ще бъде повдигнато обвинение

В сряда службите атакуваха домовете на измамниците във Ветово. Задържани бяха 10 души - осем „ало” изнудвачи и две "мулета". Стана ясно, че един от измамниците - Христо Пожарникаря, е задържан на границата на път за Румъния в опит да напусне страната. 

10 души са задържани при спецакцията във Ветово

 

Ситуацията във Ветово се нормализира, съобщи кметът на Община Ветово Георги Георгиев по БНТ. "Хората нямат притеснения, защото те знаят, че тази акция не е срещу цялото население. Тя е към строго определени хора, така че всички останали, дори и по-голямата част от ромското население, нямат притеснение за това", каза Георгиев.

От полицията съветват хората да не бързат да се доверяват на обаждания от непознати, да не предоставят лични данни по телефона и да не дават пари на непознати хора, под какъвто и да е предлог.

След няколко сериозни удара по телефонната мафия имаше затишие и липсваха сигнали за нови измами. Напоследък обаче случаите зачестиха, като измамниците разнообразяват познатите схеми и с някои далеч по изобретателни.

Голяма част от жертвите на телефонните измамници са хора над 70 години. Повечето самотно живеещи. Най-често са подлъгвани по сценария за съдействие при акция за залавянето на организирана престъпна група.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама