Зеленски: Тръмп не се е опитвал да ме шантажира

12:00, 10 окт 19 / Свят 25 1809 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че президентът на САЩ Доналд Тръмп не се е опитвал да го шантажира нито в телефонния им разговор през юли, нито на срещата им през септември, съобщи Reuters, цитирана от БТА.

Владимир Путин не вижда „нищо компрометиращо“ в разговора Тръмп-Зеленски

Зеленски каза пред журналисти, че целта на телефонния му разговор с Тръмп била да уговори последвалата среща и че той поискал Белият дом да смени тона към Украйна. "Казах му: Вижте ни, приличаме ли ви на корумпирани хора?" "Не е имало никакъв шантаж", увери Зеленски.

Кремъл: Нужно е съгласието ни за публикуването на разговори Тръмп-Путин

Камарата на представителите на американския конгрес започна разследване за импийчмънт на президента Тръмп във връзка с подозренията, че може да е използвал одобрената от конгреса военна помощ за Украйна като инструмент за натиск над Зеленски, за да разследва бившия вицепрезидент Джо Байдън и сина му. Байдън е един от основните съперници демократи на Тръмп в предстоящата догодина надпревара за Белия дом.

Лавров за скандала около телефонния разговор Тръмп-Зеленски: Това е параноя

Зеленски каза в отговор на въпрос, че разбрал за блокираната от САЩ военна помощ за стотици милиони долари едва след телефонния разговор с Тръмп на 25-ти юли. Той смятал, че разговорът ще доведе до лична среща с Тръмп и искал американският президент да посети Украйна.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама