Ердоган заплаши да отвори вратите на милиони сирийски бежанци към Европа

14:23, 10 окт 19 / Свят 25 1922 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентът на Турция Реджеп Ердоган заплаши, че Анкара ще изпрати намиращите се в страната 3,6 милиона сирийски бежанци в Европа, ако ЕС определи турската военна операция в Сирия като окупация.

"Ще отворим вратите и ще изпратим 3,6 милиона бежанци по пътя към вас", заяви Ердоган в реч пред депутатите от неговата управляваща партия, предаде БТА.

"Анкара няма да приеме никаква критика по отношение на военните си операции в Сирия", посочи той, твърдейки, че операцията "Извор на мира" е стартирана за борба с десетки терористични групи, които "се скитат свободно в Североизточна Сирия, без да срещат никаква съпротива".

Турция започна сухопътна операция в Северна Сирия

Провежданата от Турция военна операция е посрещната от вълна от международни критики, като в частност Европейският съюз призова Анкара да спре "едностранните военни действия", за да се избегне "по-нататъшно подкопаване на стабилността на целия регион".

Междувременно Ердоган посочи, че турските военни сили, които нахлуха в Североизточна Сирия, са убили досега повече от 100 бойци на кюрдските милиции.

"В момента операцията продължава с участието на всички наши части ... Досега са убити 109 терористи", посочи той пред членове на неговата партия в Анкара.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама