Марияна Николова осъди нападенията от последното денонощие срещу синагога в германския град Хале

15:48, 10 окт 19 / Политика 25 1032 Topnovini
1

Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова проведе среща с посланика на Държавата Израел у нас Н. Пр. Йорам Елрон. В началото на разговора вицепремиерът осъди нападенията от последното денонощие срещу синагога в германския град Хале и срещу еврейски център в Бруклин, Ню Йорк.

Нападението в град Хале е излъчено на живо в интернет

„Осъждаме всякакви нападения над храмове, независимо от това към кое вероизповедание са и изразяваме своите искрени съболезнования на близките на жертвите“, заяви българският заместник министър-председател. 

Двамата обсъдиха широк кръг от теми, свързани със сътрудничеството между България и Израел, включително обмяната на опит в сферата на киберсигурността. Посланик Елрон даде висока оценка на двустранните отношения, които определи като изключително важни за Израел и отбеляза, че ще работи за тяхното засилване. 

Акцент в разговорите беше и предстоящия в Тел Авив в края на януари 2020г. международен форум за кибер технологии. За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.