Цацаров не слуша БНР, Силвия Великова да го отразява, както иска

16:31, 10 окт 19 / Общество 25 1041 Даяна Дюлгерова
1

Главният прокурор е оптимист, че ще разберем защо спря сигналът на БНР за повече от пет часа на 13 септември. Той коментира пред журналисти опита да бъде свалена Силвия Великова от национален ефир, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

Попитан дали се страхува от това как журналистиката отразява него и заместник главния прокурор Иван Гешев, той отговори: „Ако трябва да отговоря, то няма да е много в реда на нещата. Силвия Великова е журналист, който не мисли, по начина, по който мисля аз. С нея сме имали доста противоречия за начина, по който се задават въпроси, изразяват тези и чисто правни въпроси“.

„Силвия Великова работи в националното радио. С риск да обидя някого ще кажа, че аз не съм от най-убедените слушатели на БНР, но тя има право да ме отразява, както намери за добре. Аз имам право да не я слушам в ефир“, заяви още главният прокурор Сотир Цацаров.

Ивайло Савов: Директорът на БНР трябва да разкрие кой иска остраняването на Великова

По отношение на разследването на опита да бъде свалена Силвия Великова, прокуратурата работи по две основни твърдения. Едната страна твърди, че се е настоявало за нейното отстраняване, за да не отразява протестите и процедурата за избор на нов главен прокурор. В противен случай няма да бъде увеличен бюджетът на радиото. Второто твърдение е на генералния директор – той заявява, че не е искал Силвия Великова да бъде сменяна като водещ. 

По думите на главния прокурор ще продължат да се изискват разпечатки от телефоните на всички лица, за да се установят всички факти.

Обвинител №1 смята, че ще стане ясно защо спря БНР, както и дали е имало натиск над Силвия Великова.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 227 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.