Северна Македония приветства конструктивната позиция на България за ЕС (ОБНОВЕНА)

20:30, 10 окт 19 / Свят 25 2624 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Македония приветства конструктивната подкрепа на България за разширяването на Европейския съюз със страните на Западните Балкани. Това заяви македонският външен министър Никола Димитров

Акцент на деня: Условия към Скопие в 90-тата минута

„Смятаме, че спазването на Договора за добросъседство и приятелство между двете страни ще бъде важен въпрос в контекста на започващите преговори с ЕС. В духа на европейските ценности смятаме, че двете държави трябва да се въздържат от условия, които не водят до добри отношения между македонския и българския народ“, заяви още македонският външен министър.

"Изпълнението на Договора за приятелство е задължение и на двете страни. Убеден съм, че ще намерим решения с приятелска България". Това каза македонският премиер Зоран Заев.

"За мен като политик, осъзнавайки чувствителните теми на Балканите, напълно разбирам дебатите в България и Северна Македония по отношение на революционер Гоце Делчев, който България също го смята за свой. Вярвам, че са възможни решения по всички въпроси. Още в понеделник ще имам среща с историческата комисия, която ще има среща на 15-ти този месец", каза още Заев.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама