Каракачанов гостува на полагането на военна клетва

07:30, 11 окт 19 / Политика 25 2352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Курсантите от 146-ия випуск на Националния военен университет (НВУ) „Васил Левски” ще положат военна клетва. Тържественият ритуал ще се състои от 11.00 ч. в района на Военния университет в гр. Велико Търново и на него ще присъстват министърът на отбраната Красимир Каракачанов и заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов, съобщиха от министерството на отбраната.

Клетва ще положат 163 курсанти - първокурсници. Те се обучават в 19 военни специализации в трите факултета на НВУ „Васил Левски” в градовете Велико Търново, Долна Митрополия и Шумен.

През тази година в Националния военен университет се обучават общо 729 курсанти. Университетът разкрива нова военна специализация - „Артилерийско инструментално разузнаване” с гражданска специалност „Геодезия”. Курсантите по тази специализация се обучават във факултет „Артилерия, ПВО и КИС” съвместно с Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”.

11 октомври 2019 г. е Ден на отворени врати в Националния военен университет „Васил Левски”. На строевия плац ще бъдат направени показ на въоръжение и бойна техника, демонстрации на специализиран ръкопашен бой, действия на пеши патрул при попадане в засада и задържане на терорист. Курсантите ще покажат строеви хватки и движения с оръжие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама