Стотици арестувани и иззети наркотици за 85 млн евро при операция на Европол

13:25, 11 окт 19 / Свят 25 1761 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Европейската полиция иззе наркотици на стойност 85 милиона евро и арестува стотици заподозрени по време на операция на континента миналия месец, съобщи Европол.

Операцията, наречена „Дни на съвместно действие 2019“ в средата и края на септември, не само е насочена срещу търговията със синтетични наркотици и нови психоактивни вещества, но и към трафик на хора, контрабанда на мигранти и престъпления срещу околната среда, съобщиха от базираната в Хага правна агенция.

Водена от Централното разследващо бюро на Полша и с подкрепата на 15 други държави-членки, в операцията са участвали над 37 000 служители, „насочени към наркотрафиканти в цяла Европа“, заяви Европол, предаде БГНЕС.

"Тези дейности нанесоха важен удар върху мрежите за разпространение на наркотици, изваждайки наркотици на стойност над 85 милиона евро от незаконния пазар", заяви Европол, като цитира предварителни резултати.

Това беше "страхотен удар по европейския пазар на наркотици", добавят от централата. Били са иззети голямо количество прекурсори, с помощта на които биха могли да бъдат произведени сериозни количества наркотици. Полицията конфискува и 1,3 тона кокаин, 19 600 хапчета екстази, 22 килограма канабис и 1 077 растения канабис, 10,6 килограма амфетамини и шест килограма наркотик MDMA.

Общо полицията арестува 411 души и идентифицира 54 потенциални жертви на трафик на хора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама