ВАС излезе с решение за спора между Сидеров и Кошлуков

15:01, 11 окт 19 / Политика 25 1663 Topnovini
1

Върховният административен съд (ВАС) излезе с решение за спора между Сидеров и Кошлуков.

ВАС отмени решението на ЦИК да отхвърли сигнала на ''Атака'', че БНТ нарушава споразумението между телевизията и партията.

Сидеров обвини ЦИК в двоен стандарт в скандала с БНТ

Съдът е установил, че комисията е взела решението си, без да изясни фактите и обстоятелствата от значение за случая, като не е направила и изследване на приложимата за спорните отношения правна уредба. Затова ВАС връща преписката в комисията "за произнасяне при спазване на указанията на съда по тълкуване и прилагане на закона". Решението е окончателно.

Сидеров: Аз направих Кошлуков директор, аз ще го сваля

''ВАС взе едно справедливо решение. Върховният административен съд отмени решението на ЦИК да отхвърли сигнала на ''Атака'', че БНТ нарушава споразумението ни и неправомерно ми отказва достъп до предавания на телевизията'', написа лидерът на ''Атака'' Волен Сидеров в социалните мрежи.

''Атака'' има подписано Споразумение с БНТ за отразяване на предизборната кампания. То е със силата на договор. Сидеров има право да участва в предаванията, но Кошлуков и Управителният съвет на медията му забраниха достъп, с което го лишиха от това да излага вижданията си като кандидат-кмет на София. Така Кошлуков и УС на БНТ нарушиха и чл. 189 от Изборния кодекс, който задължава да има равнопоставеност на всички кандидати.

Заради наложената цензура над Сидеров АТАКА поиска оставка на Кошлуков и целия Управителен съвет.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани