Възстановяват изгорелия цех в "Дунарит" до половин година

16:36, 11 окт 19 25 2374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Две седмици след пожара във военния завод "Дунарит" край Русе, производството в изгорелия цех с тротил не е подновено. Това застрашава предприятието от неустойки по сключените договори.

Все още не е взето окончателно решение дали пострадалата от пожара сграда ще бъде ремонтирана или на нейно място ще бъде изградена нова, предаде БНТ.

От ръководството обясниха, че ще се консултират със строителни специалисти. И в двата случая очакванията са дейността там да започне до 6 месеца.

Възобновиха производството в „Дунарит” след пожара

''Загубите по-скоро ще са бъдещи, защото ще ни се наложи да преместим конкретното производство в друго помещение - то в момента се извършва. Това значи еди-колко си дни няма да работи цехът, след това еди-колко си изделия няма да бъдат произведени, надявам се да не ни създаде проблеми с изпълнението на договорите, които имаме'', каза изпълнителният директор на завод ''Дунарит'' Петър Петров.

Огледите на мястото на инцидента са приключили. Според работната хипотеза пожарът не е умишлен, но не се изключва искрите, причинили запалването, да се дължат на човешка грешка.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама