Четирима кандидати за кмет на столицата отговарят на четири въпроса

09:45, 12 окт 19 25 2835 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кандидатите за кмет на София Йорданка Фандъкова, Мая Манолова, арх. Борислав Игнатов и Ангел Джамбазки отговориха на четири въпроса относно проблемите на столицата и предложиха решение за тях.

Защо смятате, че ще бъдете добър кмет?  

‘’Защото познавам в детайли проблемите на София. И пропуските, и грешките, които сме допускали ни дават основание да знаем как да бъдат решени тези проблеми’’, посочи Йорданка Фандъкова в ефира на Нова телевизия. ''Смятам, че опитът, който имам, ми дава възможността да подбирам екип. Знаете, че направихме промени в екипа. Предстоят още такива - с хора, които могат да работят по новите предизвикателства на града'', каза още тя.

Фандъкова: До няколко седмици станциите на третия лъч на метрото ще са готови

Мая Манолова зави, че може да работи с кадърните, а не с приближените и с партийните. ''Аз чувам гласа на гражданите за презастрояването, мръсния въздух и мога да нося отговорност'', посочи тя.

Борислав Игнатов каза, че има добри намерения към  града, както и умни решения, а Ангел Джамбазки изтъкна своя опит като общински съветник. ''София има нужда от ред твърда ръка и дисциплина'', категоричен беше той.

Кое е любимото Ви място в София?

''Базиликата ‘’Света София’’, това е мястото, което ми дава хармония и баланс. Любопитно е, че няма собствена камбанария. Камбаната е закачена на едно от дърветата до храма. Укрепихме сериозно този храм, за да може да остане за поколенията'', посочи Фандъкова.

Манолова открои площада около Свети Александър Невски. ''Там беше палатката на майките на деца с увреждания, на която прекарахме близо осем месеца миналото лято. Там е храмът на духа - катедралата "Св. Александър Невски", там е храмът на образованието - Софийският университет, там е храмът на науката, храмът на изкуството - Художествената галерия'', обясни тя.

Борислав Игнатов посочи Борисовата градина като свое любимо място в столицата, а Ангел Джамбазки се спря на Витоша и Черни връх.

Кои са проблемите на столицата?

‘’Качеството на атмосферния въздух - има мерки и работим по тях . На първо място това е подобряване на градския транспорт, на второ място да се контролират автомобилите и отоплението на дърва и въглища. До края на годината предстои да заработи общинската система за качеството на въздуха. Продължаваме със строителството на буферните паркинги. Знам какво да променя и как да го направя''каза Фандъкова.  Облекчаване на трафика и строителството и контрола върху качеството на строителството са другите проблеми върху, които тя ще работи, ако бъде избрана за кмет на София.

''Проблемите с достъпа до информация, не знаем какво дишаме, но през зимата го виждаме. Гражданите нямат достъп до общинския съвет, нямат достъп до Витоша, не знаем как се организират обществените поръчки, не знаем защо кварталите нямат канализация, защо са ни толкова високи сметките за ток, децата на София нямат достъп до детските градини. Имаме затворена община. Ще превърна София в чист и зелен град'', заяви Мая Манолова.

Мая Манолова: Тротоарите са изпитание за столичани

''Корупцията която изсмуква финансовите средства на общината, мръсният въздух, задръстванията, презастрояването и пренаселването на дадени райони, липсата на места в детските ясли – която води до огромни разходи за младите семейства'', посочи Борислав Игнатов. Преструктуриране и пълна одитна ревизия ще бъдат едни от мерките, които той ще предприеме.

Ангел Джамбазки открои обществения ред и сигурността като ключови. Той посочи незаконните циганските махали, безобразното паркиране като проблеми на сигурността. ''Отговорът е повече контрол, общинска полиция . Фокусът трябва да бъде върху градския транспорт извън градската част на града'', каза той. 

Ако не бяхте кандидат, за кого бихте гласували?

''За почтен човек, който има опит, знае какво трябва да се направи в града, познава проблемите и знае как да ги реши'', зави Фандъкова.

Манолова изтъкна, че би гласувала за кандидата на промяната, Игнатов шеговито каза, че би гласувал за кандидата на "Демократична България". ''Това е моята политическа и гражданска общност и не бих гласувал за никой друг кандидат, който не споделя тези ценности'', каза той. Джамбазки посочи Карлос Контрера.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама