1 млрд. лв. ще получат животновъди и земеделци до края на годината

11:22, 12 окт 19 / Общество 25 1365 Topnovini
1

Премиерът Бойко Борисов и земеделският министър Десислава Танева присъстват на 15-ото юбилейно издание на ,,Национално животновъдно изложение Сливен 2019”.

От видео, излъчено на живо в профила на премиера във Фейсбук, стана ясно, че в изложението участват над 600 животни – елитът на животновъдството в България.

Министър Десислава Танева заяви, че до края на годината българските животновъди и земеделски производители ще получат 1 млрд. лв. Първите плащания ще започнат от 18 октомври, като се очаква всички средства да бъдат изплатени до 20 декември.

"Започваме на 18 октомври с националната преходна помощ - 55% от ставката на говеда, овце и кози без селекционен контрол. Продължаваме с изплащането на държавната помощ за пчели за зимните пръскания. След това на 1 декември започва обвързаната подкрепа за всички категории животни", каза Танева. Тя подчерта, че за първа година ще бъде платена и мярка 13.1 "Необлагодетелствани райони 1 и 2". 

 „С Горанов и Танева сме се разбрали до Коледа да направим всички плащания и хората да са доволни“, заяви от своя страна премиерът Бойко Борисов.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани