1 млрд. лв. ще получат животновъди и земеделци до края на годината

11:22, 12 окт 19 25 2139 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Премиерът Бойко Борисов и земеделският министър Десислава Танева присъстват на 15-ото юбилейно издание на ,,Национално животновъдно изложение Сливен 2019”.

От видео, излъчено на живо в профила на премиера във Фейсбук, стана ясно, че в изложението участват над 600 животни – елитът на животновъдството в България.

Министър Десислава Танева заяви, че до края на годината българските животновъди и земеделски производители ще получат 1 млрд. лв. Първите плащания ще започнат от 18 октомври, като се очаква всички средства да бъдат изплатени до 20 декември.

"Започваме на 18 октомври с националната преходна помощ - 55% от ставката на говеда, овце и кози без селекционен контрол. Продължаваме с изплащането на държавната помощ за пчели за зимните пръскания. След това на 1 декември започва обвързаната подкрепа за всички категории животни", каза Танева. Тя подчерта, че за първа година ще бъде платена и мярка 13.1 "Необлагодетелствани райони 1 и 2". 

 „С Горанов и Танева сме се разбрали до Коледа да направим всички плащания и хората да са доволни“, заяви от своя страна премиерът Бойко Борисов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама