Путин призова Сирия да бъде освободена от чуждо военно присъствие

13:49, 12 окт 19 / Свят 25 1998 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Руският президент Владимир Путин призова за освобождаване на Сирия от чуждестранно военно присъствие, предаде Ройтерс, цитирана от БНР.

Той подчерта, че това се отнася за всички държави. „И с иранските партньори, и с турските, неведнъж сме говорили за това и с американските партньори“, коментира Путин.

„Ако бъдещото легитимно ръководство на Сирия не се нуждае от присъствието на руски военни, Русия ще бъде длъжна да напусне територията на страната“, каза още руският президент.

Борисов: Ще настоявам Брюксел да спре нападките към Турция

Той посочи, че за Русия Саудитска Арабия е приятелска държава и подчерта, че има много добри отношения и с краля, и с престолонаследника.

Русия ще разработи ударни комплекси, които ще преодолеят всяка система за противоракетна отбрана“, заяви държавният глава.

„Ще направим това, днес вече е очевидно, защото системите за ПРО работят срещу балистични ракети, летящи по балистична траектория. Освен че сме ги усъвършенствали многократно, сме създали и друго оръжие, което засега още никой не притежава в целия свят“, каза Путин.

По повод приближаването на инфраструктурата на НАТО към границите на Русия той коментира: „Това не предизвиква никаква радост у нас“.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама