Красимир Вълчев: Паниката в Сливен е атака срещу образователната система

09:50, 13 окт 19 25 2774 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Конкретно кой организира истерията в Сливен ще кажат службите. Ние това, което следим от месеци, са организираните протести срещу първоначално - Стратегията за детето, след това се опитаха да натрупат теми. На пръв поглед целите на тези хора са благовидни - защита на правата на родителите, консервативни цености, право на родителите да решават бъдещето на децата си", каза пред БНТ министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. Той обясни, че в момента те си служат с откровени лъжи, манипулации, измишльотини.

Фалшива новина за отвлечени деца подпали ромската общност в Сливен 

По негови наблюдения в ромските общности най-лесно се създава паника.

''Става въпрос за атака, включително срещу образователната система. Ние правим много усилия децата да ходят редовно на училище, не само да бъдат записани. Записването се оказа лесно, по-трудно е да ги накараме редовно да ходят на училище'', каза Вълчев.

Според министъра има опити да се натрупват теми - като няма Стратегия за детето, трябва да се сложи друга тема - в случая продажбата на деца или отнемането им от родителите. По негово мнение някой използва по най-груб начин страха на хората.

Вълчев: Ситуацията в училищата в Сливенско се нормализира

''От страна на организаторите това е целенасочена атака с цел създаване на смут, натрупване на дестабилизационни усещания'', добави той.

Вълчев обясни, че това, което са направили учителите е било правилно и добави, че учителите могат да противодействат само като говорят с родителите. Те са освободили децата и са успокоили родителите. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама