Фандъкова: Г-жа Манолова използва ролята на жертва в кампанията, за да може да спечели

10:19, 13 окт 19 25 2831 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Разбирам, че г-жа Манолова използва ролята на жертва в кампанията, за да може да спечели, но това не е честно.” Това каза пред bTV кандидатът за кмет на София Йорданка Фандъкова.

Фандъкова заяви, че обвиненията на бившия омбудсман относно облепените с флаери коли с лика на Манолова са несериозни.

Тя и съпругът й Юри Фандъков за първи път дадоха телевизионно интервю заедно и признаха, че са заедно от 40 г. - ученическа любов.

По думите на Фандъкова няма рецепт за успешен брак.

„Обичаме се, подкрепяме се, а всеки си има своята работа и личен живот”, каза кандидатът за кмет пред bTV, а съпругът ѝ допълни, че на първо място е нужен късмет при избора на партньор.

„След това вече нещата опират до компромис, разбиране. Когато има обич в семейството – нещата се подреждат”, заяви той.

Юри Фандъков е лекар, със специалност детски болести, работи в столична болница, но работи и на частно. Споделя, че е решил да стане медик заради по-голямата си сестра.

„В гимназиалните ми години се наложи да отида с нея до Минногеоложкия университет, беше ужасно студен ден, а трябваше да се мине през една много дълга ливада. Аз бях потресен, че това може да ми се случи, а на 10 минути пеша беше Медицинският университет”, уточни той.

Двамата имат една дъщеря и двама внуци. Надяват се, че са били добри родители. Юри заяви, че е бил строг към дъщеря му, но много глези нейните наследници.

Фандъкова е била учител по руски език, а преди близо осем години оставя поста на директор на училище, за да стане кмет. „Сега срещам много мои ученици, много се гордея с тях. Аз бях млад учител, но държах да дисциплината. Всички те станах успешни хора и това много ме радва, защото това означава, че градът ни се развива”, посочи тя.

По думите ѝ случайно е станала учител, не е било нейна мечта. Впоследствие учи и Бизнес администрация, което ѝ помага в работата на кмет. Според Фандъков, съпругата му работи средно по 12 часа на ден.

„Той също има дежурства, а на мен ми се налага да ставам и да излизам през нощта – ангажиментите ни са сериозни. Животът ни е динамичен”, допълни половинката му и каза още, че той е критичен към нейната работа.

Кандидатът за кмет на София разказа и за един от най-трудните периоди в живота им – битката с рака. Тя заяви, че първият човек, на когото е споделила за болестта си е мъжът ѝ. „Аз инициирах най-голямата скринингова програма за профилактика на рак на гърдата – всяка година около 5 000 жени се преглеждат по нея. Целта е да създадем навик в жените. Тогава ме заведе насила на лекар”, коментира Фандъкова.

Eдин от основните ѝ съперници в битката за кметския стол – Мая Манолова обвини ГЕРБ, че я дискредитират. Фандъкова заяви, че обвиненията да бившия омбудсман са несериозни.

„Разбирам, че г-жа Манолова използва ролята на жертва в кампанията, за да може да спечели, но това не е честно. Имаме разговор за София, проектите на София. Част от групата на ГЕРБ подкрепи г-жа Манолова, иначе тя нямаше да стане омбудсман”, каза Фандъкова.

 
 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама