„Емпайър Стейт Билдинг“ отново отваря площадката си за панорамно наблюдение

11:40, 13 окт 19 / Любопитно 25 2393 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нюйоркският небостъргач "Емпайър стейт билдинг" днес отново отваря площадката си за панорамно наблюдение на 102-ия етаж, съобщава Франс прес.

Тя ще предлага вече на посетителите 360 градусова гледка над града, след като приключиха 10-месечните ремонтни работи по нея.

Обновлението на площадката започна преди четири години и сегашният е третият етап от проекта, в който са вложени 165 милиона долара, предава БТА. Първите две фази предвиждаха намаляването на опашките и улесняването на посещаемостта на обекта.

Компанията-собственик на сградата най-напред изгради отделен вход за посетителите на платформата, които преди това ползваха един и същ офис със служителите. При втория етап беше открит малък музей на първия етаж, предназначен да "раздроби" опашките.

Третата фаза, която стартира през месец януари със затварянето на платформата на 102-ия етаж, която се намира на 351 метра височина, предвиждаше няколко месечни ремонтни работи, които приключиха с повторното й откриване.

Бяха съборени стените с височина над 1,10 метра, които пречеха на гледката, и бяха заменени със стъклени прегради. Другата новост беше клетката на асансьора, която също е от стъкло и позволява на зрителя да се радва на гледката, още преди да е стъпил на площадката. Достъпът до нея струва 58 долара.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама