Премиерът на Йордания към Борисов: България се ползва с много висок авторитет в Европа

14:10, 13 окт 19 / Политика 25 2111 Шрифт:
Автор: ТопНовини Автор
Премиерът Бойко Борисов на посещение в Йордания
Премиерът Бойко Борисов на посещение в Йордания

Премиерът на Йордания Омар Раззаз приветства министър-председателя Бойко Борисов и придружаващата го делегация, като изрази надеждата си това посещение да не бъде последно, предаде репортер на ТОПНОВИНИ. 

''Българи се ползва с много висок авторитет в Европа, в ЕС тя заема много важни позиции, поради което е много важно да продължим да работим за координиране на действията ни по отношение на Палестинския проблем и външната политика'', заяви Раззаз. 

Борисов е в Аман да затвърди отношенията ни с Кралство Йордания

По време на срещата между двамата премиери беше направен и обмен на мнения относно възможностите за развитиe на икономическите връзки между България и Йордания.

''България представлява пример в рамките на Европа и от гледна точка на селското стопанство. Нашите амбиции са да увеличаваме търговията и да осъществим свързаност между икономиките на двете държави. Съществуват възможности за сътрудничество в туризма, фармацията и други сфери. Ще се работи за разширяване на износа и вноса'', каза премиерът на Йордания. 

Борисов от своя страна изрази притесненията си за ситуацията в Сирия и заяви, че Йордания ще бъде подпомогната с тежестта, която представляват хилядите мигранти на територията й. Той добави още, че ще бъде търсен начин за възстановяване и на българските фирми.

Според премиера Борисов теми като сигурност и отбрана, противодействие на тероризма, екстремизма, радикализацията и нелегалната миграция са много важни в контекста на актуалните събития. Българският министър-председател беше категоричен, че в двустранните отношения приоритетно остава сътрудничеството в областта на сигурността и отбраната по линия на противодействието на тероризма и радикализацията, както и сътрудничество в рамките на Процеса „Акаба“.

Борисов не забрави да благодари и за топлото посрещане. ''Предпочитам кратки и бързи срещи, но по-често, отколкото посещения, но които не се прави нещо'', каза той. Българският премиер отправи и покана към премиера на Йордания за посещение на страната ни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама