Сидеров настоява за одит в БНТ

13:26, 14 окт 19 / Политика 25 3056 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Волен Сидеров настоява парламентът да възложи на Сметната палата да извърши одит на БНТ за периода от 1 януари 2017 г. до 31 октомври 2019 година. За този период телевизията е имала трима генерални директори- Вяра Анкова, Константин Каменаров и Емил Кошлуков. 

Проекторешението е внесено в деловодството на Народното събрание. Подписано е и от останалите вече независими депутати- Маргарита Николова, Павел Шопов, Явор Нотев и Десислав Чуколов.

Според „Атака“ националната телевизия е наложила „безпрецедентна цензура“ върху Волен Сидеров. А времето в предаването „Референдум“, предвидено в споразумението, му е било отнето.

От партията обръщат внимание, че БНТ се финансира основно от държавния бюджет, а основната й мисия е да информира гражданите, за да вземат правилно решение кои политики и партии да подкрепят на местните избори.

Сидеров обвини ЦИК в двоен стандарт в скандала с БНТ

Припомняме, че искането за финансов одит идва след участието на лидера на „Атака“ в предаването „Референдум“ на 1 октомври. Тогава Волен Сидеров влезе в спор с Юлиан Ангелов от ВМРО. Микрофонът му беше спрян, а водещата Добрина Чешмеджиева извика охраната. Сидеров каза за Ангел Джамбазки, че е „гей, който трябва да оглави гей парада“. В отговор Ангелов му отговори, че е в неадекватно състояние. Предаването беше спряно и свалено от сайта на БНТ.

От СЕМ подкрепиха екипа на предаването, а от ЦИК обявиха, че Волен Сидеров ще бъде глобен. В официално становище от БНТ забраниха на лидера на „Атака“ да участва в предаванията й. А той обяви, че ще съди телевизията. Партията му организира и протести пред БНТ.

Сидеров: Аз направих Кошлуков директор, аз ще го сваля

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама