Каракачанов: Спокойна е обстановката по българската граница

16:03, 14 окт 19 25 1682 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов съобщи, че към момента няма движение на нелегални мигранти към българската граница, както от турска, така и от гръцка територия. По думите му ситуацията може да се промени всеки един момент, тъй като бойните действия в Сирия продължават, но на този етап всичко е спокойно, съобщи БНТ.

“Поддържа се много добър информационен обмен и с гръцките, и с турските колеги, българските власти са готови за реакция в различни ситуации”, увери Каракачанов, като добави, че засега няма промяна в степента на готовност.

Екатерина Захариева и външните министри от ЕС ще обсъдят ситуацията в Сирия

„Имаме готовност, доизградени са всички съоръжения по българо-турската граница, включително сензори и видеонаблюдение. Сега всичко е готово. Включително по участъци от границата между България и Гърция, които са по-лесни за преминаване на големи маси, има подвижни заградителни съоръжения, които при необходимост могат да бъдат поставени, за да затруднят подобни придвижвания. Засилен е контролът, наблюдението, включително и на териториите на съседните страни“, коментира още министърът на отбраната.

ЕС: Съветът за сигурност да се намеси за прекратяване на турските действия в Сирия

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама