Напрежение между английски футболни фенове на "Витошка", летят столове и чаши

18:10, 14 окт 19 25 2675 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Няколко часа преди европейската квалификация между България и Англия мирната обстановка в центъра на София бе нарушена от спречкване между подпийнали английски фенове. Полицията се намеси, за да въдвори ред, а един от запалянковците бе отведен от органите на реда в най-близкото управление.

Англичанин е починал в столицата, причината все още е неизвестна

Столове и пластмасови чаши с бира прелетяха сред феновете, няколко сдърпвания и вербални обиди белязаха последните минути на булевард „Витоша” в зоната около фонтана, предаде ''24 часа''.

Според очивидци фенове на английските "Брайтън" и "Кристъл Палас" се спречкали близо до едно от заведенията на централната улица. Те започнали да се замерят със столове и да си разменят удари, съобщава bTV.

При напрежението между агитките футболен запалянко беше ранен с нож в ръката, откаран е в болница, без опасност за живота.

Замесени привърженици на българския тим не е имало, а само фенове на различни британски клубове.

Стотици английски фенове се разположиха в центъра на София преди мача довечера. Очаква се самата среща да бъде посетена от около 15 000 фенове, от които около 4000 привърженици са от всички краища на Острова.

 
Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама