Остава в ареста лихварят, отпускал крупни заеми

12:21, 15 окт 19 / Крими 25 1560 Шрифт:
Topnovini

Пловдивският апелативен съд потвърди определението на Окръжен съд - Пловдив, с което за В. П. е оставена в сила взетата преди 3 месеца мярка за неотклонение „задържане под стажа“, съобщиха от пресслужбата на Съдебната палата в Пловдив. 

Прокуратурата в Пловдив предаде на съд 48-годишен мъж за лихварство и пране на пари

Той има повдигнати обвинения за извършване на две престъпления. Едното от тях е за лихварство за това, че е предоставил парични заеми на обща стойност 6 000 000 лева на 240 физически лица, срещу уговорена лихва, като от тази дейност е получил доходи в размер на 1 000 000 лева.

Другото обвинение е, че е извършил финансови операции с имуществото придобито от първото деяние, като е купил движимо и недвижимо имущество в различни градове на Южна България и с това е осъществил престъплението пране на пари.

Апелативните магистрати споделиха мотивите на Окръжния съд, че не е разколебано обоснованото подозрение, че обвиняемият е съпричастен към извършването на двете инкриминирани деяния, за които е обвинен. Не е отпаднала опасността обвиняемият да извърши престъпление при друга по-лека мярка за неотклонение. Определението на Апелативния съд е окончателно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама