„Еврохолд“ даде на КЗК още документи за сделката с ЧЕЗ

13:24, 15 окт 19 / Икономика 25 1376 Topnovini
1

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) реши да извърши задълбочено проучване на придобиването на компаниите на ЧЕЗ в България. В тази връзка от „Еврохолд“ съобщиха, че ще предоставят на регулатора допълнителни документи.

КЗК решава до 25 дни за сделката с ЧЕЗ

От документите става ясно, че застрахователните дружества на „Еврохолд“ у нас нямат водеща позиция в „застраховка гаранции“ на българския пазар нито поотделно, нито взети заедно. Комбинираният им пазарен дял в този сегмент е 5%. Те не предлагат “застраховка гаранции” на търговци на електроенергия и нямат приходи от този продукт.    

Дружествата предоставят застрахователни гаранции по обществени поръчки в различни сектори. Доколкото ги има, енергийните дружества са бенефициенти, а не са купувачи на този вид застраховки.

От „Еврохолд“ обясняват, че с дружествата от ЧЕЗ ще са свързани лица. Според европейската регулаторна рамка няма как търговците на електроенергия от новата група да се възползват или да получават каквото и да било конкурентно преимущество под формата на гаранционна застраховка от застраховател в групата.

„Еврохолд“ приветства решението на КЗК за задълбочено проучване и е готова да съдейства и подпомага комисията с още информация, както и да отговаря на всички нововъзникнали въпроси.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Трябва ли работещите да плащат сами първия ден от болничния си?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 102 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.