След фалита на „Томас Кук“: Бордът по туризъм настоява за спешни мерки

13:39, 15 окт 19 / Икономика 25 1420 Topnovini
1

Националният борд по туризъм настоява за четири спешни мерки в подкрепа на туризма в писмо до премиера Бойко Борисов, ресорния министър Николина Ангелкова и финансовия министър Владислав Горанов, съобщи БГНЕС.

1. Възможност за финансови облекчения във връзка с обстоятелството, че при издадените фактури от хотелиерите се дължи ДДС в рамките на месеца и корпоративен данък върху суми, които няма да бъдат изплатени по независещи от тях причини

2. Възможност за рефинансиране чрез Българската Банка за Развитие на кредитите към частни банки, които част от собствениците няма да могат да обслужат, а това би довело до възможни фалити

3. Увеличаване на сумата за национална реклама до минимум 15 млн. евро годишно за всяка от следващите две години

4. Увеличаване на сумата за реклама чрез туроператорите за организирани пакетни пътувания, срещу ангажимент за допълнителни чартърни полети до минимум 20 млн. евро годишно за всяка от следващите две години.

Исканията на борда са във връзка с необходимостта от подкрепа на правителството за преодоляване на последствията върху българския туристически сектор в резултат на фалита на туроператорската компания „Томас Кук“. Те заявяват готовност за провеждане на работна среща.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Трябва ли работещите да плащат сами първия ден от болничния си?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 105 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.