След фалита на „Томас Кук“: Бордът по туризъм настоява за спешни мерки

13:39, 15 окт 19 25 2121 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Националният борд по туризъм настоява за четири спешни мерки в подкрепа на туризма в писмо до премиера Бойко Борисов, ресорния министър Николина Ангелкова и финансовия министър Владислав Горанов, съобщи БГНЕС.

1. Възможност за финансови облекчения във връзка с обстоятелството, че при издадените фактури от хотелиерите се дължи ДДС в рамките на месеца и корпоративен данък върху суми, които няма да бъдат изплатени по независещи от тях причини

2. Възможност за рефинансиране чрез Българската Банка за Развитие на кредитите към частни банки, които част от собствениците няма да могат да обслужат, а това би довело до възможни фалити

3. Увеличаване на сумата за национална реклама до минимум 15 млн. евро годишно за всяка от следващите две години

4. Увеличаване на сумата за реклама чрез туроператорите за организирани пакетни пътувания, срещу ангажимент за допълнителни чартърни полети до минимум 20 млн. евро годишно за всяка от следващите две години.

Исканията на борда са във връзка с необходимостта от подкрепа на правителството за преодоляване на последствията върху българския туристически сектор в резултат на фалита на туроператорската компания „Томас Кук“. Те заявяват готовност за провеждане на работна среща.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама