Изпълкомът на БФС се събира заради оставката на Боби Михайлов

06:40, 18 окт 19 / Спорт 25 2186 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изпълнителният комитет на БФС ще проведе заседание от 14.00 часа в Национална футболна база Бояна. На заседанието президентът Борислав Михайлов ще представи оставката си. 

Лично премиерът Бойко Борисов поиска Михайлов да освободи поста заради расисткия скандал след мача с Англия. Стана ясно, че Министерството на спорта ще спре всякакви отношения с БФС докато начело е Михайлов, а часове по-късно Боби Михайлов подаде оставка. 

Заради расистки скандирания двубоят с Англия беше прекратяван на два пъти. Английската футболна асоциация призова УЕФА да разследва случая. Расисткият футболен скандал получи широк международен отзвук в медиите

Късно снощи самият Борислав Михайлов коментира, че подадената от него оставката вече е факт и не подлежи на гласуване от Изпълкома.

Според Устава на БФС при подаване на оставка правомощията на президент се изпълняват от първия вицепрезидент, а при невъзможност или отказ от негова страна - от друг вицепрезидент избран от ИК до провеждането на конгрес. Първият вицепрезидент Йордан Лечков е кандидат за кмет на Сливен и няма как да бъде обявен за изпълняващ длъжността президент на БФС. Вторият вицепрезидент Атанас Фурнаджиев също подаде оставка в четвъртък и призова останалите членове на Изпълкома да последват примера му и да насрочат конгрес през февруари догодина. Така изборът на временен президент се свежда третия вицепрезидент - Михаил Касабов.

На заседанието ще се изслуша и отчет на селекционера на националите Красимир Балъков за работата му, а оценката се очаква да бъде ниска. Почти сигурно е, че той ще напусне поста национален селекционер след заседанието.

(В Изпълкома на БФС са: Йордан Лечков, Михаил Касабов, Атанас Фурнаджиев, Емил Костадинов, Камен Костадинов, Кирил Домусчиев, Спас Русев, Валентин Михов, Димитър Георгиев, Венцислав Стефанов, Петър Величков, Румян Вълков, Михаил Статев и Панайот Рейзи). 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама