ГДБОП влезе в офисите на Българския футболен съюз

17:06, 15 окт 19 / Крими 25 2330 Topnovini
1
2
3

Екипи на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" влязоха в офисите на Българския футболен съюз, запечатаха ги и започнаха мащабен обиск, съобщава БГНЕС.

БНР съобщава, че по непотвърдена информация към момента се извършват претърсвания и изземвания основно на документи.  Източници на „Хоризонт“ в МВР са потвърдили за акцията и обяснили, че става въпрос за разследване, което касае дейността на български футболни съдии.

По-рано днес президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов подаде оставка, която ще бъде представена пред членовете на Изпълнителния комитет на заседанието в петък, съобщиха от БФС на своя сайт.

Позицията му е следствие от създалото се напрежение в последните дни; обстановка, която е в ущърб на българския футбол и на Българския футболен съюз.

След дългите години, прекарани на поста, и с множеството си контакти на високо международно ниво, г-н Михайлов изразява категоричната си готовност да продължава да помага за развитието на българския футбол по всякакъв начин.

Тази сутрин министърът на спорта Красен Кралев след разговор с премиера Бойко Борисов обяви, че правителството преустановява всякакви отношения с Българския футболен съюз (БФС) до подаване на оставка на Борислав Михайлов.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Ключови думи