Борисов инспектира индустриалната зона на Шумен

17:21, 15 окт 19 / Политика 25 2626 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Премиерът Бойко Борисов инспектира индустриалната зона на Шумен с личния си автомобил.

В колата с него е кандидатът за кмет на Шумен и областен координатор на ПП ГЕРБ Любомир Христов, както и финансовият министър Владислав Горанов. 

Борисов посети и шуменския филиал на Медицинския университет във Варна, където се срещна с ръководството и възпитаниците на учебното заведение.

''Когато седнахме да търсим приоритетите през третия мандат, неслучайно заложихме на образованието, защото сме убедени, че това е най-голямата инвестиция. Виждате какво се прави – двойно увеличение на учителските заплати'', заяви Борисов. 

Борисов не пропусна да спомене и парите, които се осигуряват за здравеопазване, в това число и заплатите на медицинските сестри.

''В първия мандат бюджетът за здравеопазването беше около 2 млрд. лв., сега е малко над 5 млрд. лв. – това е двойно увеличение само за няколко години. Дали обаче хората са доволни, че сме подсигурили два пъти по-голям бюджет'', запита той. 

''Колегите от Германия и Франция казват, че правим голяма грешка, защото образованието сме го сложили като приоритет. За държавите в Европа, със застаряващо население, здравеопазването става по-важно от образованието. А в държавите, в които не са имали такива проблеми, без свян ни взимат медицинските сестри и то със специални програми. По-богатите държави трябва да си преосмислят политиката'', заяви Борисов. 

''Целта е да можем да задържим медицинските сестри тук и затова бях в индустриалната зона – едната е пълна със заводи и другата също се пълни. Когато икономиката работи, има за всички. Действаме усилено по тази тема. Нещо, което можем да кажем с гордост е, че детската смъртност изключително намаля. Не казвам, че сме идеални и че всичко е направено, но продължаваме да правим'', добави още той. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама