Екатерина Захариева проведе телефонен разговор с Ема Хопкинс

20:05, 15 окт 19 / Политика 25 2282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По разпореждане на премиера Бойко Борисов вицепремиерът Екатерина Захариева проведе телефонен разговор с посланика на Обединеното кралство в България Ема Хопкинс, това съобщиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

По-късно посланик Хопкинс беше извикана и на среща в МВнР с и. д. генерален директор „Двустранни отношения“ на МВнР Христо Полендаков. Той повтори категоричната позиция, изразена вече от премиера Бойко Борисов, която осъди недопустимите ксенофобски прояви на група български фенове по време на мача Англия-България.

Борисов за акцията в БФС: Планирана е отдавна

Генералният директор потвърди, че от българска страна са взети незабавно всички мерки за разрешаването на случая, както от правителството, така и от правоохранителните органи. Полендаков изрази съжаление, че тези недопустими прояви на малка група хора намериха широк негативен отзвук в британските медии и доведоха до негативни квалификации по отношение на българския народ и държава.

Посланик Хопкинс даде високата си оценка за толерантността, присъща на българския народ.

По телефона пред вицепремиера Захариева и на срещата с директора Полендаков британският дипломат изказа своите добри впечатления и благодарности за бързата реакция на българското правителство по случая, които ще предаде и на британското правителство.

УЕФА повдигна обвинение на България след мача с Англия

Ема Хопкинс информира, че заместник-министърът по спорта, медиите и творческите индустрии Найджъл Адамс вече е изразил публично положителната оценка на британското правителство от реакцията на българското правителство този следобед по време на изслушване в британския Парламент.

Зам.-министър Адамс приветства и „бързата реакция на българското правителство“ в писмо до президента на УЕФА Александър Черефин.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама