Арх. Борислав Игнатов: Основният проблем на София не е трафикът, а корупцията

22:18, 15 окт 19 / ИЗБОРИ 2019 25 2182 Topnovini
1

''Основният проблем на София не е нито трафикът сам по себе си, нито застрояването, нито градините - основният проблем е корупцията във всичките си видове''. Това заяви кандидатът за кмет на столицата арх. Борислав Игнатов по време на дебат в предаването "Референдум" в ефира на БНТ.

Той коментира вчерашните расистки прояви по трибуните на Националния стадион "Васил Левски" по време на двубоя между България и Англия, като заяви, че националният футбол трябва да бъде възроден. ''Причината да нямаме истински конкурентен спорт е, че не се развива масовият спорт и ние ще направим точно това в София', категоричен беше той. 

УЕФА повдигна обвинение на България след мача с Англия

Игнатов коментира как ще бъде гарантирана сигурността на гражданите в София, откроявайки основни мерки като дигитализацията, цялостното управление на града от общ център със Столична община и СДВР и присъствието на патрули и полицаи в кварталите.

''Правилата ще ги разпишем ясно, така че хората да ги разбират, да знаят, че са полезни за тях и да ги спазват. Личният пример е много важен – да се премахнат всякакви привилегии и всякакви изключения – правилата ще бъдат едни и същи за всички и нарушителите ще бъдат санкционирани. Навсякъде е така в Европа, ние искаме да е така, както е в Европа'', заяви Игнатов. 

''Когато говорим за правила, нека да не се фиксираме само върху бус лентите. Вижте застрояването – за едни може, а за други не може. Основният проблем на София не е нито трафикът сам по себе си, нито застрояването, нито градините, основният проблем в София е корупцията във всичките си видове като големите нарушения с обществени поръчки'', каза той. 

Като други основни проблеми на София Игнатов отбеляза презастрояването, основният замърсител на въздуха в лицето на трафика и Топлофикация. 

''Утре ще проведем пресконференция за северните линии на градския транспорт. Вчера снимах автобус по тези линии, който по този концесионен договор трябва да е чисто нов, а той е от 2007 година – това е пълно нарушение на концесионния договор. Начинът за справяне с корупцията е пълната дигитализация на процесите, пълна прозрачност, което налага общината да бъде контролирана от гражданите, за да има сигурност в разходването на обществения ресурс'', каза той. 

Арх. Борислав Игнатов ще заложи на мерките от Европа за постигане на нулева смъртност на пътя

За да се решат проблемите с паркирането в столицата, Игнатов заяви, че е нужно свързване на всички системи за управление на града в едно, както и изграждане на паркингите по периферията на града, за да могат да поемат автомобилите.

Той каза още, че ако бъде избран за кмет на столицата, ще направи пълна ревизия и пълен одит, за да стане ясно какво и кога е направено, и с какви фирми. 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Анкета

Трябва ли повторно ВСС да подкрепи кандидатурата на Гешев за главен прокурор?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 139 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.