Арх. Борислав Игнатов: Основният проблем на София не е трафикът, а корупцията

22:18, 15 окт 19 25 3311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Основният проблем на София не е нито трафикът сам по себе си, нито застрояването, нито градините - основният проблем е корупцията във всичките си видове''. Това заяви кандидатът за кмет на столицата арх. Борислав Игнатов по време на дебат в предаването "Референдум" в ефира на БНТ.

Той коментира вчерашните расистки прояви по трибуните на Националния стадион "Васил Левски" по време на двубоя между България и Англия, като заяви, че националният футбол трябва да бъде възроден. ''Причината да нямаме истински конкурентен спорт е, че не се развива масовият спорт и ние ще направим точно това в София', категоричен беше той. 

УЕФА повдигна обвинение на България след мача с Англия

Игнатов коментира как ще бъде гарантирана сигурността на гражданите в София, откроявайки основни мерки като дигитализацията, цялостното управление на града от общ център със Столична община и СДВР и присъствието на патрули и полицаи в кварталите.

''Правилата ще ги разпишем ясно, така че хората да ги разбират, да знаят, че са полезни за тях и да ги спазват. Личният пример е много важен – да се премахнат всякакви привилегии и всякакви изключения – правилата ще бъдат едни и същи за всички и нарушителите ще бъдат санкционирани. Навсякъде е така в Европа, ние искаме да е така, както е в Европа'', заяви Игнатов. 

''Когато говорим за правила, нека да не се фиксираме само върху бус лентите. Вижте застрояването – за едни може, а за други не може. Основният проблем на София не е нито трафикът сам по себе си, нито застрояването, нито градините, основният проблем в София е корупцията във всичките си видове като големите нарушения с обществени поръчки'', каза той. 

Като други основни проблеми на София Игнатов отбеляза презастрояването, основният замърсител на въздуха в лицето на трафика и Топлофикация. 

''Утре ще проведем пресконференция за северните линии на градския транспорт. Вчера снимах автобус по тези линии, който по този концесионен договор трябва да е чисто нов, а той е от 2007 година – това е пълно нарушение на концесионния договор. Начинът за справяне с корупцията е пълната дигитализация на процесите, пълна прозрачност, което налага общината да бъде контролирана от гражданите, за да има сигурност в разходването на обществения ресурс'', каза той. 

Арх. Борислав Игнатов ще заложи на мерките от Европа за постигане на нулева смъртност на пътя

За да се решат проблемите с паркирането в столицата, Игнатов заяви, че е нужно свързване на всички системи за управление на града в едно, както и изграждане на паркингите по периферията на града, за да могат да поемат автомобилите.

Той каза още, че ако бъде избран за кмет на столицата, ще направи пълна ревизия и пълен одит, за да стане ясно какво и кога е направено, и с какви фирми. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама