Полфрийман е в София без документи

07:50, 16 окт 19 25 3011 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Австралиецът Джок Полфрийман се намира в София, след като беше пуснат от центъра за настаняване на мигранти в Бусманци. Това съобщи в "Тази сутрин" по bTV адвокатът му Калин Ангелов.

С какви думи Джок Полфрийман напусна общежитието в Бусманци?

Той ще може да остане на избран от него адрес, но не и да напуска страната, защото австралийските му документи ще бъдат отнети. Ще трябва да се разписва в полицията веднъж седмично.

"Аз разбрах от него в 17.45 часа, че го пускат. Никой от българските власти официално не ме е уведомил. В Бусманци също са били изненадани от новината”, каза Калин Ангелов.

"Нямаме никакъв официален документ от българските власти кой е взел паспортът му и къде стои. В момента той няма никакви документи”, каза още адвокатът му.

По думите му е силно преувеличена бройката на телефоните, които се твърди, че са били у него. Според Ангелов Фрийман е имал два телефона, единият от които е счупил. "Предполагам, че го е направил, защото не е искал някой да му гледа личната поща", допусна адвокатът на Джок Полфрийман.

При излизането си снощи австралиецът заяви, че няма намерение да напуска страната и ще остане при приятели. Той отново потвърди, че планира да работи, за да изплаща кръвнината на роднините на Андрей Монов, за чието убийство беше осъден.

Калин Ангелов отрече да е имало тържество по повод освобождаването на австралиеца.

Джок Полфрийман смята, че ако върнат делото му за ново разглеждане, всеки съдия ще трябва да си дава отвод, защото няма да е безпристрастен след медийния шум и ще трябва да се намерят съдии от друга държава.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама