Директорът на „Deutsche Welle“: Случаят БНР показва какво става, когато политика и журналистика се смесят

13:48, 16 окт 19 / Свят 25 1843 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Чухме за скандала в БНР. Това е класически пример, че когато се смесят ролите на журналисти и политици, няма достатъчно добро разделение.“ Това коментира по време на лекция пред студенти генералният директор на „Deutsche Welle“ Петер Лимбург, предаде БГНЕС.

„Оттам-нататък на кого му е хрумнала „прекрасната идея“ да уволнява дамата (журналистката Силвия Великова – бел.ред.) е отделен въпрос. Всеки разбра, че това е ирония, нали“, обясни Лимбург.

СЕМ ще подаде оставка, ако Костов се окаже невинен

За скандала с безпрецедентното над 5-часово заглушаване на програма „Хоризонт“ немският медиен гигант коментира в обзорна статия още в края на миналия месец. В текста става ясно, че освен „Deutsche Welle“ – австрийската агенция АПА, вестник „Der Standart“ също следят под лупа казуса с журналистката, последвалите оставки и думата на Съвета за електронни медии.

Само в ТОПНОВИНИ: Светослав Костов с първи коментар за процедурата по отстраняването му“ също следят под лупа казуса с журналистката, последвалите оставки и думата на Съвета за електронни медии.

След поредица от заседания медийният регулатор реши да стартира процедура за прекратяване на мандата на шефа на БНР Светослав Костов. В началото на месеца беше даден едноседмичен срок на Костов да подаде оставка, но той отказа.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама