Кое води до раздяла на родителите след раждането на бебе

21:40, 16 окт 19 / Любопитно 25 3133 Topnovini
1

Липсата на комуникация, западащият сексуален живот и липсата на време един за друг са сред най-честите причини за раздялата на новите родители, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на проучване, направено във Великобритания, цитирано от БТА.

Допитването на Ченъл Мъм и Бейби Шоу е обхванало 2000 майки и татковци. Резултатите показват, че 1/3 от родителите изпитват сериозни проблеми във връзката си през месеците след раждането на бебето, а 1/5 се разделят окончателно през първата година.

Авторите на проучването са установили, че до раздяла се стига най-често през първите шест месеца след появата на бебе. Една на всеки три двойки изтъква като основна причина за разрива "пълната липса на комуникация". Около 30% от родителите споделят, че по-рядко правят секс след раждането на детето. 29% от участниците в допитването казват, че им липсва привързаността, която са споделяли преди появата му. Изневярата, редовните скандали, по-слабата ангажираност на единия партньор с грижите за бебето, опитите за приспособяване към новата отговорност също водят до неразрешими проблеми между родителите.

1/4 от анкетираните признават, че са имали проблеми във връзката и преди появата на бебето, които са се влошили след раждането му. Данните от допитването сочат още, че над 60% от родителите не са били подготвени за огромното въздействие, което бебето оказва върху живота им. Половината от двойките споделят, че се карат по-често отпреди. 1/3 разкриват, че понякога с дни не разговарят с партньора си. Липсата на секс или натискът за интимност най-често стават повод за скандали, заедно с недоспиването.

1/5 от родителите казват, че липсата на сън е толкова сериозна, че ги прави неспособни да осъзнаят какво се случва във връзката им. За жалост 1/4 от двойките почти не намират време за себе си след раждането на бебе, а 28% признават, че когато са заедно, не правят нищо друго, освен да се карат. Двадесет на сто от двойките споделят, че не взимат никакви мерки, за да съхранят връзката си през първите месеци след появата на дете. Около 23% се обръщат за помощ и подкрепа към близки и приятели, а 24% се стремят да си поделят домакинската работа. Други методи, които партньорите използват, за да поддържат връзката си, са споделянето на нощните хранения, намирането на време за секс, излизанията вечер и срещите с приятели.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани