Неутрализираха престъпна група за разпространение на тютюн

14:22, 16 окт 19 25 2352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 15 и 16 октомври 2019 г. Специализираната рокуратура, ГДБОП и служители на Териториялната служба „БОП“- Пловдив, Пазарджик и Смолян проведоха съвместни действия по разследването на организирана престъпна група за разпространение на нарязан тютюн в Цалапица и Пловдив, съобщиха от прокуратурата.

До момента са извършени 18 претърсвания на недвижими имоти, автомобили и стопански сгради, както и лични обиски. Иззети са около 480 кг ситно нарязан тютюн, над един тон тютюн на бали, две машини за нарязване и много други доказателства за престъпната дейност на групата.

Нови наркотици навлизат в България, предимно от Китай

Разпитани са свидетели. Задържани по Закона за МВР за срок до 24 часа са общо седем лица. Предстои да се определи колко от тях ще бъдат привлечени към наказателна отговорност и за колко от тях Специализираната прокуратура ще поиска от съда да бъдат задържани под стража.

Събраните досега доказателства сочат, че групата е започнала престъпната си дейност през юни 2018 г.

Най-често участници в групата изкупували необработен тютюн от производители и го доставяли в стопанска сграда край Цалапица и в къща в Пловдив. Там тютюнът бил нарязван, пакетиран и изпращан на клиенти в страната по куриерски фирми.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама