Полицията издирва котка-наркотрафикант

15:40, 16 окт 19 / Любопитно 25 2164 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Полицията в Русия е загубила следите на котка, считана за веществено доказателство по дело за трафик на наркотици в град Тула, съобщи БГНЕС.

Според разследващите затворникът Едуард Долгинцев е уредил доставката на наркотици за затворници с помощта на котка, която се е родила в помещенията на институцията.

Този план не сработил - мъжът бил задържан и повторно изправен на съд, а котката била хваната и призната като веществено доказателство, след което била настанена в зоологическата градина в Новомосковск.

Преди няколко дни адвокатът на обвиняемия Дмитрий Сотников посетил зоопарка и установил, че котката е избягала, отбелязва изданието.

"Беше ни разрешено да пуснем животното от клетката, защото й беше студено. Пуснахме я. Но изведнъж чужди кучета се спуснаха към нея и тя се уплаши и избяга", заявил служител на зоологическата градина на адвоката на Долгинцев.

Позицията на прокуратурата се основава на показанията на трима тайни свидетели, които твърдят, че са купували наркотици чрез „котката-трафикант“ и че могат да идентифицират животното. Сотников смята, че загубата на предполагаемия инструмент на престъплението лишава адвокатите от възможността да проведат следствен експеримент, което дава основание за приключване на делото.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама