Румен Радев и премиерът на Камбоджа обсъдиха икономическото сътрудничество

17:22, 16 окт 19 / Политика 25 1549 Topnovini
1
2
3

Перспективите за увеличаване на двустранното търговско-икономическо и инвестиционно сътрудничество между България и Камбоджа - това обсъдиха на „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев и министър-председателят на Кралство Камбоджа Хун Сен, който е на посещение в България. В срещата участва и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Като особено перспективни сфери по време на разговора бяха откроени земеделието и производството на храни, фармацията, информационните технологии и строителството.

България и Камбоджа активизират двустранните си отношения

Важна стъпка в тази насока е и подписването в рамките на посещението на Хун Сен у нас на двустранно Споразумение за икономическо, научно и техническо сътрудничество.

Румен Радев и Хун Сен бяха единодушни, че инструменти за задълбочаване на партньорството между България и Камбоджа има както в рамките на двустранния диалог, така и чрез сътрудничеството на ЕС с Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН) и в рамките на Форума „Азия-Европа“ (AСEM).

Кралство Камбоджа е предприело действия и за възстановяване на посолството си в София.

Разширяването на двустранния обмен в образованието, също беше откроено като сфера от взаимен интерес. Стотиците граждани на Камбоджа, завършили висшето си образование в България, които днес заемат високопоставени позиции в своята страна, са важен фактор за развитие на връзките с България.

Президентът Радев открои възможностите на страната ни като регионален образователен център да предоставя качествено обучение на най-изгодни цени, вкл. и на чужди езици за чуждестранните студенти. 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Ще се възползвате ли от черния петък?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 3 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.