Костов ще обжалва решението на СЕМ

16:37, 17 окт 19 / Общество 25 1430 Даяна Дюлгерова
1

Ще обжалвам решението на СЕМ пред съда. Това каза на пресконференция бившият генерален директор на БНР Светослав Костов, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

Преди няколко часа СЕМ прекрати предсрочно мандата на Костов, а за временно изпълняващ длъжността назначи директора на архива на БНР Антон Митов.

С решението си днес СЕМ доказа, че или е над законите на България, или цели да дестабилизира БНР“, коментира Костов.

Окончателно: Светослав Костов аут от БНР

Той посочи, че ще обжалва решението на СЕМ пред съда. „Явно най-удобно е сега да се скрият зад борбата за свободата на словото“, коментира Костов.

На въпрос кой му оказва натиск, Костов посочи, че това е СЕМ. „А някой натиска ли СЕМ“, попита на свой ред той.

Бившият директор обясни, че пред СЕМ е предоставил резултати от проверки, които са извършени през трите месеца от встъпването му в длъжност.

Успяхме да спестим малко над 1 млн. лв. средства в радиото за тези три месеца, което ни накара да проверим всички обществени поръчки и всички договори, сключени назад във времето. И да проверим защо изобщо някой си е позволил да заложи дефицит и той е целенасочен към НУРТС“, обясни Костов и посочи, че дефицитът е близо 4 млн. лв. „Доколкото знам вече има образувани проверки“, почерта той.

Днес на заседанието на СЕМ мотивите, които им изпратих, бяха споменати отгоре-отгоре, което ме довежда до мисълта, че или не са ги чели докрай, или не са счели за нужно да ги четат“, заяви той.

Костов обясни, че е предоставил достатъчно доказателства, че на 13 септември сигналът на програма „Хоризонт“ всъщност не е бил спиран.

Продължава одитът на Сметната палата в БНР, както и работата на анкетната комисия, създадена в парламента по случая.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Ще се възползвате ли от черния петък?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 44 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.