Премиерът за Ердоган: Винаги сме казвали „Ефенди, благодаря“, но не и за война

16:30, 17 окт 19 / Политика 25 2556 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Винаги сме казвали- Ефенди, благодаря. За войната не могат да очакват подкрепа, там гинат хора. Това каза пред журналисти в Брюксел премиерът Бойко Борисов преди заседанието на Европейския съвет, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

Тръмп в писмо до Ердоган: Не играйте глупака

„Винаги сме подкрепяли Турция, когато е имала проблем с мигрантите и лагерите. Не мога да подкрепя военни действия. Не мога да имам никаква солидарност за война към никого, каквато и да е цената“, заяви премиерът. „За всичко друго сме ги подкрепяли, партньори сме в НАТО, комшии сме. Те ни пазят от мигрантската вълна“, посочи министър- председателят.

Няма случай, в който да съм се изказал за военни действия. Най- гадното нещо е войната. Турция незабавно трябва да ги прекрати“, подчерта Бойко Борисов.

В отговор на въпрос България ще се присъедини ли към оръжейното ембарго срещу Турция, той обясни: „Мисля, че имаме износ за около 3 млн. Оръжията се изнасят за места, където има конфликти и такива, които се въоръжават. Ние оръжия нито за Франция, нито за Германия, нито за САЩ ще изнесем“.

 

 

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама