Европейският парламент e готов да разгледа новото споразумение за Brexit

19:10, 17 окт 19 / Свят 25 2417 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Европейският парламент е готов да разгледа новото споразумение за Brexit, за да успее до напускането на Великобритания на 31 октомври, това заяви председателят на ЕП Давид Сасоли по време на днешната пресконференция, съобщи РИА Новости.

Има сделка за Brexit

„Ние сме готови. Може да имаме последната дума, ако искате”, каза той. Сасоли напомни, че новото споразумение ще бъде обсъдено от ръководителите на държавите, които остават в Евросъюза.

Обсъждането на споразумението в британския парламент е насрочено за събота. Ако то бъде одобрено, ще бъде внесено за ратификация в Европейския парламент.

„Готови сме да изпълним задълженията си да анализираме текста и да проведем необходимите процедури, за да се вместим във времето”, заяви Сасоли.

Мишел Барние: Имаме справедливо и разумно споразумение за Brexit

Днес беше обявено, че преговарящите от страна на ЕС и на Великобритания са постигнали споразумение за Brexit преди срещата на върха на държавите от ЕС. 

Избраната за председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен също подкрепи новото споразумение за Брекзит и отбеляза, че то предвещава добри бъдещи отношения между Великобритания и ЕС. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама