Проф. Пламен Панайотов е "Лекар на годината"

10:06, 18 окт 19 25 1239 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Званието „Лекар на годината 2019“ получи проф. Пламен Панайотов, съобщиха от Българския лекарски съюз. Церемонията беше открита от председателя на съюза д-р Иван Маджаров.

Безспорен факт е, че сегашните постижения на медицината са невъзможни без модерния технологичен напредък, но за да се превърнат в реалност, те се нуждаят и от позитивизъм, любопитство, силен дух и мечти. И точно този хъс за усъвършенстване на познания и умения, който притежават нашите медици ги нарежда сред най-добрите в Европа и в света“, заяви д-р Маджаров. 

Проф. Панайотов е началник на Клиниката по кардиохирургия в Университетската болница „Св. Марина“ във Варна, преподавател в Медицински Университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна. Първите стъпки в хирургията проф. Панайотов прави в Института за спешна медицинска помощ „Пирогов“. Работил е в Клиниките по кардиохирургия в „Болница Лозенец“ и в Националната кардиологична болница. Той е от онези медици, които заминават да  работят в чужбина – Кувейт, но се връщат в България.  През 2005 година проф. Панайотов става част от екипа на новата клиника по кардиохирургия  в Университетската болница „Св.Марина“– Варна, а през 2008 г и нейн ръководител.

Проф. Панайотов е забележителен лекар, преподавател и човек.  Ръководител на специализацията на 12 кардиохирурзи, 8 от тях вече със специалност кардиохирургия. Автор на учебници, манографии, стотици статии и доклади.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама