Залозите показват загуба за Борис Джонсън на вота за Brexit сделката

12:31, 18 окт 19 / Свят 25 1999 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Водещата британска компания за спортни залози Sporting Index, която прогнозира доста точно и трите неуспешни вота на предишната Brexit сделка, договорена от Тереза Мей, обяви, че по време на утрешното гласуване в Камарата на общините новата сделка на Борис Джонсън ще спечели подкрепата на 313 депутати. Това обаче няма да бъде достатъчно, тъй като са необходими поне 320 гласа, за да бъде одобрено договореното в четвъртък споразумение с ЕС.

Европейският парламент e готов да разгледа новото споразумение за Brexit

Фирмата отбелязва: "Най-вероятният проблем може да се окаже подкрепата за новата Брекзит сделка на Демократичната юнионистка партия (ДЮП), като досегашните сигнали предполагат, че Арлин Фостър (лидерът на ДЮП) и компания няма да одобрят преминаването на сделката през парламента", предава БТА.

Компанията за спортни залози Sporting Index направи доста точно преценки за изхода от предходните три парламентарни гласувания на Brexit сделката на бившия премниер Тереза Мей.

Европейските лидери без единодушие по разширяването на ЕС на Балканите

На първото гласуване, провело се през януари, фирмата за залози прогнозира, че Тереза Мей може да загуби с 218 гласа, като реално тя загуби с 220 гласа.

На следващото гласуване през март Тереза Мей загуби със 149 гласа, като преди това компанията Sporting Index прогнозира загуба със 148 гласа, а на последното гласуване на предишната Брекзит сделка фирмата за залози прогнозира загуба с 60 гласа, докато реално споразумението не беше прието със загуба от 58 гласа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама