Борисов: Шест страни искаме да се преразгледа пакетът "Мобилност"

13:45, 18 окт 19 / Политика 25 2538 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Беше малко емоционално, но накрая всички се съгласиха, че това, което решихме в София, ще продължим да го разискваме и в Загреб на следващата среща на върха за Западните Балкани и по-специално за Северна Македония и Албания.'' Това каза Бойко Борисов пред журналисти в Брюксел след заседанието на Европейския съвет по линия на присъединяването на Северна Македония и Албания към ЕС, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

Премиерът: Ще настоявам за вноска от 1,3% от БВП в бюджета на ЕС

Борисов коментира пакета ''Мобилност'':

Подготвихме писмо, което подписаха Литва, Латвия, Полша, България, Румъния и Унгария. Така е накърпен пакетът, че загуби първоначалния си смисъл. Всички говорят как един проект въздейства на околната среда и като връщаме камионите към периферните държави, те непрекъснато замърсяват въздуха. Това е съществен бизнес за всичките държави от периферията. 

На въпрос дали очаква развитие в този казус до края на годината премиерът отговори:

Толкова много се спори за финансовата рамка, защото държавите донори искат да я обвържат с много други процеси. На български означава - ''Който дава парите, поръчва музиката''.

Кога се очаква да се подпишат преговри по бюджета Борисов коментира:

Сега се спори дали е 1% дали е 1,11%, 1,13%, 1,012% и т.н –  предложения на различни държави. Не искайте от мен да кажа нещо, което едва ли има човек и отгоре, който може да каже.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама