Меркел: Неизбежно е ново отлагане на Brexit при отхвърляне на сделката от британския парламент

14:40, 18 окт 19 / Свят 25 1563 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Германският канцлер Ангела Меркел заяви пред останалите лидери на ЕС, че би било "неизбежно" ново удължаване на Brexit срока, ако в събота британските депутати отхвърлят договорената нова сделка.

Вестник "Гардиън" съобщи, че по време на нейни разговори в кулоарите на продължаващата и днес среща на върха на ЕС, Меркел е коментирала, че на Обединеното кралство трябва да бъде предложено ново удължаване на срока за напускане на единния блок, ако британското правителство отправи подобна молба.

Залозите показват загуба за Борис Джонсън на вота за Brexit сделката

В четвъртък Меркел изрази оптимизма си относно новата Brexit сделка, но отбеляза, че германското правителство все още я проучва задълбочено и скоро ще даде своето становище.

Вниманието на всички е насочено към утрешното извънредно заседание на Камарата на общините на Обединеното кралство, на което ще се гласува договореното от премиера Борис Джонсън ново споразумение за развода на Великобритания с Европейския съюз.

Европейският парламент e готов да разгледа новото споразумение за Brexit

Парламентарното заседание се очаква да стартира в събота около 11:30ч. наше време. Премиерът Джонсън ще направи официално изявление пред депутатите относно постигната с Брюксел сделка, след което ще има 90-минутни дебати, последвани от ключовото гласуване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама