Акцент: БФС - оставки за милиони

17:30, 18 окт 19 25 5566 Шрифт:
Любомира Николова Автор: Любомира Николова

Михаил Касабов е новият президент на БФС. Това обяви Камен Костадинов след края на провелия се днес Изпълком. Mалко преди това бившият президент на БФС и член на Изпълнителния комитет Валентин Михов подаде оставка.

Досега Касабов заемаше поста вицепрезидент на Българския футболен съюз. По-рано през седмицата вече бившият президент Борислав Михайлов подаде оставка, а късно снощи това стори и вицепрезидентът Атанас Фурнаджиев. Именно Касабов ще наследи Михайлов поне до избора на ново ръководство на българския футбол. Оставка подаде и националният селекционер Красимир Балъков, след като цялото ръководство се оттегли.

Първият вицепрезидент на съюза - Йордан Лечков, не може да поеме поста, защото е в предизборна кампания. Да си подам оставката е бягане от отговорност", заяви той. „Ние, нашето поколение, постигнахме големи успехи и за дълго време явно ще бъдат единствени“, коментира Лечков. Според него футболът е отражение на всичко, което се случва в държавата.

Ако мислите, че нося някаква вина, кажете ми каква е тя. Ние нямаме един нормален стадион – ако имахме, щяхме да избегнем всичко това, което се случи“, заяви той. Лечков обясни, че не бяга от отговорност. „Ето, днес са подадени оставките, но колегите пак на мен гласуваха доверие и ме натовариха да нося отговорност. Нямам абсолютно никакъв проблем да кажа, че си подавам оставката и да си тръгна. Но това за мен е бягане от отговорност“, подчерта той. „Даже и да нося някаква вина, поне още три месеца ще трябва да се изтраем – докато назначим конгреса. Нека да дойдат хора, които ще предложат нещо ново и да убедят обществото, че биха надградили това, което ние сме постигнали“, коментира Йордан Лечков.

От своя страна, Борислав Михайлов, заяви че  отдавна е обмислял да си подаде оставката

Бившият футболист Димитър Бербатов смята, че на мача България:Англия е имало хора, чиято единствена цел е била да направят провокация. По думите му те заслужават да получат доживотна забрана да посещават не само футболни мачове, а спортни събития като цяло.

В традиционната си колонка за букмейкъра "Бетфеър" той посочва, че е засрамен. Димитър Бербатов изрази надежда правителството ни да си свърши работата и да наложи доживотно наказание на виновните.

"Не мога да приема критиките, които цяла България получи. Петдесет души не могат да определят нацията, ние не сме расисти”, категоричен е Бербатов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама