Калоян Паргов: Смисълът на кампанията е да предлага политики за по-добър живот на хората

09:35, 19 окт 19 25 1656 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Битката в София е символна, а промяната е процес, който ще започне именно от столицата'', това заяви лидерът на БСП - София и водач на листата на социалистите за общински съветници Калоян Паргов в ефира на БНТ.

''Смисълът на предизборната кампания е да предлага политики за по-добър живот на хората''. Той добави, че столицата задава тона за цялата страна, затова е нормално сблъсъкът между политическите опоненти да е най-силен точно тук.

Лидерът на БСП - София заяви, че с ВМРО, с чийто представител Ангел Джамбазки влезе в остър дебат в студиото, социалистите имат консенсусни теми като транспорта в столицата и подобряването на средата за живот в крайните квартали.

Калоян Паргов: Парите на хората от данъци и такси трябва да им се връщат под формата на грижа

Калоян Паргов посочи и проблемите, с които управляващите в Столична община не се справят досега.

"На първо място това е вътрешнокварталната инфраструктура. Има райони на София, в които асфалтът е от времето на социализма, каза той. Вторият проблем е градският транспорт, който трябва да бъде по-удобен, бърз и комфортен за гражданите, за да го използват приоритетно. Много е важно да улесним достъпа на повече хора до метрото. Това може да стане с довеждащ транспорт в кварталите. Така ще облекчим трафика в София. В момента метрото го намалява с 10-15%. Трябва да увеличим този процент до 30-40'', категоричен беше той. 

''Третият проблем е недостигът на места в детските градини. Управляващите в Столична община регистрират устойчиво несправяне с него в продължение вече на 10 години. Четвъртият проблем е мръсният въздух в София. След 600 млн. лв. инвестиции за справяне с него в периода 2011-2017 г. се оказа, че в града ни въздухът е 5 пъти по-мръсен", заяви той.

Калоян Паргов за пореден път потвърди подкрепата на БСП за гражданския кандидат за кмет Мая Манолова. Лидерът на столичните социалисти добави, че софиянци искат промяна и я виждат в лицето именно на доскорошния омбудсман на Република България.

"За пореден път ще кажа, че Мая Манолова беше подкрепена на най-високия форум на градската организация на БСП в София, след това получи единодушна подкрепа и от Националния съвет'', припомни Калоян Паргов.

''Освен това ние, заедно с АБВ, Движение 21 и социалдемократите, подписахме с Мая Манолова споразумение за подкрепа, което се основава на общите ни политики за развитието на града и тя ще следва като кмет. Вярвам, че Мая Манолова, заедно с едно ново мнозинство в Столичния общински съвет, ще донесе тази дълго чакана различна перспектива за развитието на София", каза той. 

Според Калоян Паргов кампанията е много динамична и интензивна. "Хората се интересуват от перспективата, която ние, политиците, можем да им предложим'', коментира той.

''Нашите идеи, които обсъждаме с представители на различни целеви групи от обществото, срещат одобрение. Всички говорят за промяна, очакват промяна. Истината е, че битката в София е символна, а промяната е процес, който ще започне именно от столицата", заяви Паргов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама